Nedladdning och installation av WinSplits Pro

Den här sidan innehåller information om hur du laddar ner och installerar WinSplits Pro på din dator. Instruktionerna som ges gäller både för den fullständiga versionen och för demoversionen. Se till att följa instruktionerna, särskilt om det visar sig att du behöver installera Microsoft .NET Framework 2.0.

Systemkrav

WinSplits Pro kan köras på Microsoft Windows 98 eller senare operativsystem.

Processorhastighet: 400 MHz, 800 MHz eller snabbare rekommenderas. RAM-minne: 128 MB, 256 MB eller större rekommenderas. Skärm: 800 x 600 pixlar med 256 färger, 1024 x 768 pixlar eller större med 16,7 miljoner färger rekommenderas.

WinSplits Pro tar upp cirka 6 MB utrymme på hårddisken. För att ladda ner sträcktider från sträcktidsdatabasen krävs en anslutning till internet.

Ladda ner installationsprogrammet

Börja med att ladda ner installationsprogrammet för WinSplits Pro till din dator genom att klicka på länken ovan. Det meddelande som då visas är beroende av din dators operativsystem och den webbläsare du använder. Välj att köra filen från dess aktuella plats om det är möjligt. I annat fall sparar du filen på din hårddisk och startar den därifrån.

I vissa fall kan säkerhetsmeddelanden av typen "utgivaren kunde inte verifieras" visas. Ignorera dessa säkerhetsmeddelanden. Nu startas själva installationsprogrammet. Av tekniska skäl finns det endast på engelska. WinSplits Pro kommer dock att installeras med svenska som förvalt språk.

Microsoft .NET Framework 2.0

WinSplits Pro kräver att Microsoft .NET Framework 2.0 är installerat på datorn. Om installationsprogrammet visar nedanstående dialogruta behöver du installera Microsoft .NET Framework 2.0, annars kan du hoppa över det här avsnittet. För enklast möjliga installation ska du välja "No" om dialogrutan visas.

Ladda ner installationsfilen för Microsoft .NET Framework 2.0 (22,4 MB) härifrån. Välj att köra filen direkt om det är möjligt, annars sparar du filen på din hårddisk och kör den därifrån. När installationen av Microsoft .NET Framework 2.0 är slutförd startar du installationsprogrammet för WinSplits Pro på nytt.

Installationsprogrammet för WinSplits Pro innehåller fyra dialogrutor.

  1. Installationsprogrammet hälsar dig välkommen. Klicka "Next" för att fortsätta.
  2. Välj mapp att installera WinSplits Pro i. Rekommendationen är att använda den förvalda mappen. Klicka "Next" för att fortsätta.
  3. Bekräftelse av installation. Klicka "Next". Installationsprogrammet kopierar nödvändiga filer till den valda installationsmappen samt skapar en programgenväg i Start-menyn.
  4. Installationen slutförd. Klicka "Close" för att starta WinSplits Pro.
Licensnyckeln låser upp fullversionen

När WinSplits Pro startar för första gången visas en dialogruta med information om att en licens saknas. Om du är innehavare av en licensnyckel klickar du på "Ange licensnyckel" för att låsa upp fullversionen. Datorn behöver inte vara ansluten till internet vid upplåsningstillfället. Har du ingen licensnyckel klickar du på "Starta demoversionen".

Installationen är nu slutförd. Mer information om hur du använder WinSplits Pro finns på nedanstående länkar.

Stöd för IOF XML 3.0

Installationsfilen ovan innehåller inte stöd för import av filformatet IOF XML 3.0. För att kunna importera sådana filer behöver du ladda ner en uppdatering.

Se till att WinSplits Pro inte körs. Ladda ner och packa upp filen ovan till en ny mapp på hårddisken. Kör WinSplitsProUpdater.exe-programmet genom att dubbelklicka på det. Ge tillåtelse för programmet att göra ändringar om en sådan fråga visas. Om allt går bra får du ett meddelande om att uppdateringen lyckades, och därefter startas WinSplits Pro.